Partners

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. Dat doet zij met donaties, praktische kennis en netwerken. Al 200 jaar draagt dit particulier donatiefonds bij aan de zelfredzaamheid én de samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek pakt én krijgt in onze diverse samenleving en iedereen kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van VSBfonds: ‘Iedereen doet mee’. Bekijk onze Mens & Maatschappij video voor meer informatie en bekijk de mogelijkheden voor een aanvraag via www.vsbfonds.nl

Jaarlijks organiseert REF in de tweede week van november de Week van Respect. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar in de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Met behulp van lesmateriaal, gastlessen en activiteiten stimuleert REF jongeren om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt een waaraan iedereen meedoet. Honderden gastsprekers -burgemeesters, wethouders, Tweede Kamerleden, BN’ers, topsporters, etc.- gaan het gesprek aan met jongeren over wat respect voor hén betekent. Rond de Week van Respect werkt REF nauw samen met gemeenten, scholen, samenwerkingspartners en nationale sportbonden. Gezamenlijk bereikten zij, sinds de start in 2006, meer dan 1.000.000 jongeren. RespectNL en de Respect Education Foundation (REF) hebben onze ambitieuze plannen voor de toekomst gepresenteerd tijdens de opening van de Week van Respect 2018 in het Vredespaleis. Wij zijn twee verschillende, maar gelijkgestemde initiatieven met een gedeelde missie. Samen werken wij aan een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en waaraan iedereen meedoet.

DE TOUR

site-map

TIJDENS DE TOUR

worden duizenden Nederlanders actief betrokken bij het beschermen, bouwen en versterken van respect. Tijdens de Nationale Respect tour – onderdeel van de beweging – worden inzichten verzameld die zullen worden samengevoegd tot een manifest met concrete beleidssuggesties en oplossingen. Op deze manier zullen de stemmen van mensen uit alle hoeken van onze samenleving gehoord worden.

Het Respect Manifest willen we in 2021 op Koningsdag aanbieden aan het koningspaar en op Bevrijdingsdag aan de gehele samenleving.

logo-ico

Partners & Supporters

Breaking news