Abdelhamid Idrissi helpt met zijn team honderden Amsterdamse kinderen.

Abdelhamid Idrissi helpt met zijn team honderden Amsterdamse kinderen.

Abdelhamid Idrissi zag hoe veel kinderen niet in staat zijn om thuis schoolopdrachten te maken: “We zien dat tal van gezinnen op dit moment in diepe problemen zitten. Het inkomen is door de crisis weggevallen en voor de kinderen is er geen laptop of internetverbinding beschikbaar om vanuit huis te studeren.”

Online begeleiding, voedselpakketten en laptops.
In 2011 startte Abdelhamid Idrissi het project Studiezalen Amsterdam. Op vierentwintig locaties in Amsterdam helpen ze ruim 700 kinderen. Maar deze locaties moesten dicht vanwege de Coronacrisis. Samen met zijn team besloot hij online verder te gaan: “Maar ik kwam er snel achter dat we veel meer nodig hadden om iedereen te helpen. Veel gezinnen hebben geen laptop of toegang tot het internet. We zijn toen een belrondje langs alle 700 kinderen gaan maken om te horen welke problemen er speelden.” En dat niet alleen, de hulp werd uitgebreid: “Het ene bedrijf bood spontaan voedselpakketten aan, de ander stelde personeel beschikbaar voor online huiswerkbegeleiding en vanuit de gemeente ontvingen we laptops om te verdelen.”

#Pasopelkaar #Studiezalen #Samensterk #Corona #Respect #Solidariteit #Amsterdam

Nóg initiatief dat helemaal aansluit bij de overtuiging van #Respectbeweging waarmee we i.s.m. VSBfonds mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.

Foto: Studiezalen Amsterdam

Lees hier meer

Partners & Supporters

Breaking news