Bloemen om zorgpersoneel te bedanken

Bloemen om zorgpersoneel te bedanken

Bloemenbroers schenken bloemen aan zorgpersoneel als teken van respect voor hun tomeloze inzet tegen het coronavirus. #flattentheline #Respectbeweging

Tegenslag
Het afblazen van de grotere weekmarkten vanwege het coronavirus heeft grote gevolgen voor het bloemenbedrijf van twee Eindhovense broers. Veel bloemen raken ze niet meer kwijt. Daarom schenken ze de bloemen aan personeel van zowel het Elkerliek ziekenhuis in Helmond als het Catharina Ziekenhuis. Fred Magendans vertelt: “De hele bloemenhandel is nu al wereldwijd ingestort. Kleinere markten gaan soms nog wel door, daar gaan we ons maar zoveel mogelijk op richten.” Natuurlijk is dat wel balen, bekent hij. “Dit is voor iedereen zuur. En er zijn genoeg ondernemers voor wie het allemaal nog veel erger uitpakt, vrees ik.”

Kleurrijk geschenk
Het Elkerliek Ziekenhuis en het Catharina Ziekenhuis zijn blij met het gebaar. De woordvoerster van het Catharina Ziekenhuis vertelt: “Dat wordt zeker gewaardeerd. We gaan de boeketten onder onze medewerkers verdelen, te beginnen met die van de spoedeisende hulp en de intensive care”.

#Respect voor dit initiatief! Zoals minister Bruno Bruins zei: “Nederlanders, let een beetje op elkaar.”

#Bloemen #Zorgmedewerkers #Solidariteit #Pasopelkaar #Samensterk #Corona #Respectbeweging

Dit initiatief past bij de overtuiging van #Respectbeweging i.s.m. VSBfonds waarmee we mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.

Foto: Anastasia Zhenina

Lees hier meer

Partners & Supporters

Breaking news