Geven is krijgen!

Geven is krijgen!

Door heel Nederland slaan ondernemers de handen ineen en helpen ze elkaar door moeilijke tijden in de vorm van een Broodfonds. Voor veel ondernemers is een arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur. Door gezamenlijk een broodfonds op te richten zijn ondernemers élkaars arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Ondernemers gaan uit solidariteit onderling de verbinding aan en er wordt gezamenlijk geld ingelegd. Wanneer een ondernemer arbeidsongeschikt raakt kan deze bouwen op financiële hulp uit deze gezamenlijke pot.

In 2011 waren er drie broodfondsen. Dit jaar zijn er meer dan 555 broodfondsen met ruim vijfentwintig duizend deelnemende ondernemers. Het draait dus allemaal om verbinding, solidariteit en vertrouwen: “Vertrouwen is altijd het vertrekpunt. De hele constructie is gebaseerd op het schenkingsrecht. Je kent elkaar, vormt samen een kring. Je besodemietert elkaar niet”, aldus Jacob Heitman, voorzitter van het Broodfonds in Assen. “Ook de beroepsgroep maakt niet uit. Iedereen betaalt hetzelfde en iedereen is welkom”.

Foto: Micheile Henderson

Lees hier meer

#Broodfonds # Solidariteit #Ondernemen

Een initiatief dat aansluit bij de overtuiging van #Respectbeweging waarmee we i.s.m. VSBfonds mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.

 

Partners & Supporters

Breaking news