Gratis maaltijden voor ouderen tijdens de Coronacrisis

Gratis maaltijden voor ouderen tijdens de Coronacrisis

Net als veel Nederlanders maakt Ben Lachhab zich zorgen om de kwetsbare ouderen. Hij wil honderdduizend maaltijden maken om duizend kwetsbare ouderen vijftien weken lang van een maaltijd te voorzien, voor het geval dat Nederland op slot gaat vanwege het coronavirus. Dit laatste lijkt realiteit te worden. Het kabinet kondigde gisteravond aan dat scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs de deuren moeten sluiten tot 6 april.

Solidariteit
Ben Lachhab vindt het belangrijk om solidair te zijn met kwetsbare ouderen: “We moeten nu bewijzen dat we er als maatschappij voor elkaar zijn. Zo voorziet hij struikelblokken wanneer kwetsbare ouderen zelf boodschappen moeten doen: “Ik zie ouderen die moeilijk ter been zijn niet uren in de rij voor de supermarkt staan. Voor deze groep moet er een oplossing komen.”

Voorbereidingen
Ben Lachhab is druk met de voorbereidingen: “Ik ben met verschillende partijen in gesprek. Maandag staat een overleg met de gemeente Den Haag gepland. Samen met een chef-kok ben ik op dit moment aan het inventariseren wat het meest praktische is om te bereiden en in te vriezen. Met een partner uit het bedrijfsleven zoek ik uit of medewerkers die niet meer op kantoor werken, ingezet kunnen worden.”

Ideeën beginnen klein, laten we hopen dat er in deze tijden meer zoals die van Ben Lachhab zijn!

#Eenhandjehelpen #Samensterk #Maaltijden #DenHaag

Dit initiatief past bij de overtuiging van #Respectbeweging i.s.m. VSBfonds waarmee we mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.

Foto:Giselle Herrera

Lees hier meer

Partners & Supporters

Breaking news