Mantelzorgers gaan gebukt door de Coronacrisis.

Mantelzorgers gaan gebukt door de Coronacrisis.

Dagopvanglocaties hebben de deuren gesloten en extra zorg aan huis wordt afgezegd. Hierdoor hebben mantelzorgers het extra zwaar. Zo ook Tony Quite, mantelzorger van haar zesentachtig jaar oude partner Piet. Hij heeft dementie en zit in een verzorgingshuis. Voor de crisis ging ze dagelijks bij hem langs. “Ik ging er elke dag naartoe, samen puzzelen en z’n kamer opruimen. Hij haalde alles steeds overhoop. Hij dacht elke dag dat hij naar huis ging. Dan ging hij altijd inpakken, en dan gingen we samen weer uitpakken. Ik breng wel de krant langs, maar voor de rest kan ik niets met hem doen.”

Tijd om extra solidair te zijn met mantelzorgers! Ken je een mantelzorger in jouw omgeving die je graag zou willen ontlasten? Of ben je zelf mantelzorger en heb je hulp of advies nodig? Kijk dan op: mantelzorg.nl

#Pasopelkaar #Mantelzorgers #Solidariteit #Helpen #Samensterk #Corona #Respect

Een initiatief dat aansluit bij de overtuiging van #Respectbeweging waarmee we i.s.m. @VSBfonds mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.

Foto: Cristian Newman

Lees hier meer

Partners & Supporters

Breaking news