Nieuw programma: Ali’s Mensentuin

Nieuw programma: Ali’s Mensentuin

Het nieuwe televisieprogramma Ali’s Mensentuin gaat over groepen mensen over wie vooroordelen bestaan. Van boeren tot bikers en Marokkanen tot veganisten. ,,Met de nadruk op wat ze gemeen hebben en niet de verschillen”, stelt presentator Ali B.

In het AD wordt een voorbeeld gegeven: Je zou het niet achter hem zoeken. Ameeth is een biker met robuust uiterlijk en tatoeages. Die zie je op zijn motor over de wegen scheuren, maar niet op het toilet zitten met de deur open. Dit is waar het programma Ali’s Mensentuin om draait: vooroordelen. In de televisiestudio zijn letterlijk hokjes gemaakt voor groepen over wie vooroordelen bestaan, zoals bikers, boeren, bodybuildsters, Marokkaanse mannen, veganisten, realitysterren. Ameeth is uit zijn hokje gekomen om te vertellen over zijn angsten. Net als Cilla, een veganist, die rilt van sprinkhanen, terwijl Amanda, een realityster, zegt dat ze een sociale fobie heeft. ,,Ik ben bang voor het oordeel van anderen.’’

Het Tv-programma sluit aan bij wat we met de Nationale Respect Tour willen gaan doen: verschillende groepen mensen die elkaar weinig ontmoeten bij elkaar brengen om praktische oplossingen en denkrichtingen te delen die zorgdragen voor een inclusieve samenleving. Bij deze ontmoetingen is er ruimte voor verschil van opvattingen op een respectvolle manier.

#AliB #Mensentuin #TVprogramma #Verbinding

Partners & Supporters

Breaking news