Respect(loos)?!

Respect(loos)?!

Een banketbakker besloot de ‘moorkop’ voortaan als ‘roomkop’ door het leven te laten gaan. “Ik had bij de oude naam al geen goed gevoeld en zag dat bevestigd toen ik van verschillende mensen het verzoek kreeg erover na te denken. Moet je het gebak nog wel zo noemen als een kleine groep zich er niet goed bij voelt? Ik vind van niet.” aldus de eigenaar van de veganistische banketbakkerij My Cakes in Monster.

Reacties uit het land
Sinds dat besluit regent het negatieve reacties zoals: Landverrader’, ‘NSB’er’ en ‘linkse gek’. Aan de andere kant zijn er veel positieve reacties en brengen ook andere organisaties naar buiten dat ze voor een naamwijziging zijn, zoals de HEMA. “De oude term past niet meer bij deze tijd”, zo legt een woordvoerder van de landelijke keten uit. Het besluit is al even geleden genomen en dus geen reactie op de actie van My Cakes. Voordat de naam daadwerkelijk in de winkels wordt doorgevoerd, moeten eerst de borden worden aangepast. De verandering gaat daarom pas op 30 maart in. ,,Geweldig, ze denken hetzelfde als wij”, juicht de banketbakker het initiatief toe.

‘Nederlandse identiteit’
Er is veel discussie over de ‘Nederlandse identiteit’ en het wij-zij denken voert steeds meer de boventoon. Om die reden starten we dit jaar met de Nationale Respect tour – onderdeel van de #Respectbeweging. De kernvraag tijdens de tour is: wat is er in Nederland nodig om tot een respectvolle samenleving te komen waar elke individu zich gerespecteerd voelt?

Tour
Tijdens de tour worden inzichten verzameld die zullen worden samengevoegd tot een manifest met concrete beleidssuggesties en oplossingen. Op deze manier zullen de stemmen van mensen uit alle hoeken van onze samenleving gehoord worden. Ben je geïnspireerd en lijkt het je leuk om zelf een respectsessie te organiseren? Als gemeente, het plaatselijke buurthuis of op je werk: het kan óveral.

Lees hier meer

#Respect #Respectloos #Bakkerij #Roomkop

Een initiatief dat aansluit bij de overtuiging van #Respectbeweging waarmee we i.s.m. VSBfonds mensen uit alle hoeken van de samenleving willen stimuleren om respect als kernwaarde te borgen in de samenleving.
Foto: Siebe Warmoeskerken

Partners & Supporters

Breaking news